Veel gestelde vragen

Een ticket geeft je een ganse dag toegang tot De Dood Leeft.

Hiermee kan je deelnemen aan alle workshops, lezingen en activiteiten die doorheen de dag worden georganiseerd. Je vindt een overzicht van de dagplanning op onze website. Elk ticket geeft recht op een individuele toegang, waardoor je dus als gezinslid de keuze hebt om een andere activiteit bij te wonen dan jouw broer of mama. Plan deze dag zoals hij voor jou goed voelt.

Uiteraard! De Dood Leeft! is er voor iedereen, dus ook voor de jongsten onder ons. Er is een specifiek aanbod dat zich richt naar kinderen en jongeren. Op de troostende plek gaan onze professionals met hen op een creatieve manier aan de slag. Wees welkom, met het ganse gezin!

De Dood Leeft! gaat door op zaterdag 7 en zondag 8 oktober 2023.

We ontvangen je graag tussen 10u00 en 18u00 in Hoeve De Vleug, Willebroek.

Dat spreekt voor zich. Het dagprogramma loopt in grote lijnen gelijk, maar het aanbod is zo groot, dat we ons heel goed kunnen voorstellen dat je graag alle tijd neemt om je te laten informeren en verrijken. Wees welkom dus, op beide dagen. Let wel: jouw inkomticket is enkel geldig op de dag zelf. Indien je 2 dagen zou komen, heb je dus voor beide dagen een toegangsticket nodig.

Tickets zijn enkel online verkrijgbaar via www.dedoodleeft.be.

Vergeet ze niet mee te nemen en te tonen aan onze onthaalmedewerkers. Zij scannen de QR-code in, die vermeld staat op het ticket, ter controle.

Tickets zijn beschikbaar zolang de voorraad strekt.

Het aantal toegangsplaatsen is gelimiteerd per dag, om je op een kwalitatieve en rustige manier te kunnen ontvangen. We adviseren niet tot eind september te wachten indien je een ticket overweegt aan te kopen.

Zijn de workshops en lezingen vrij toegankelijk?

Klopt. Jouw ticket geeft toegang tot de locatie, maar ook tot alle activiteiten, workshops en lezingen die gepland staan die dag. Plan dus gerust jouw dag op voorhand in aan de hand van de agenda die je op onze website vindt en laat jezelf verrijken.

Ja, de locatie is erop voorzien ook rolstoelgebruikers te kunnen ontvangen.

Er is ook een toilet voor personen met een beperking aanwezig. We wijzen er wel op dat sommige doorgangen smal zijn, en dat de weg naar de activiteiten op de boot en in de tuin iets ‘avontuurlijker’ zijn. Maar, we heten iedereen van harte welkom en zullen jou, indien nodig, assisteren tijdens jouw bezoek.

JIJ bent welkom zoals jij bent en zoals jij je voelt!

We organiseren deze beurs op een informele, toegankelijke en ongedwongen manier. Je zal er dus geen maatpakken vinden, geen doodse kleuren en geen bedroefde ondernemers. Lig dus vooral niet wakker van wat je wil dragen. We ontmoeten je graag, zoals jij écht bent.

De Dood Leeft! brengt meer dan 40 exposanten samen. Ondernemers die met passie bezig zijn met afscheid, verlies en rouw. Zij ondernemen vanuit het hart, maar vanuit hun eigen authenticiteit, wat hen allemaal uniek en bijzonder maakt. Een greep uit het aanbod: keramisten, ontwerpers van rouwdrukwerk, auteurs, creatieve therapeuten, wandelcoaches, afscheid planners, ceremonie begeleiders, afscheidsfotografen,… Je kan alle standhouders terugvinden op onze website.

Jazeker. In de prachtige tuin van Hoeve De Vleug voorzien we een foodstand waar je voedzame versnaperingen kan aankopen. We bieden een non-alcoholisch aanbod, koffie en thee. Hartige snacks zijn verkrijgbaar, de hele dag door.

Betalen kan enkel via Bancontact.

Absoluut niet! Integendeel. We gaan voor zachtheid en warmte, voor schoonheid en betrokkenheid. Daarom kozen we er bewust voor om De Dood Leeft! te laten doorgaan in Hoeve De Vleug en niet in een kille beurshal. Geen maatpakken. Geen kille ruimtes. Geen stijve ondernemers. We ontvangen je op een informele, authentieke manier.

Zeker! Breng gerust mee datgene wat jij koestert, wat jou herinnert en wat jou dierbaar is.

Jij bent vrij om hierover in gesprek te gaan. We maken er ruimte voor, wanneer en in welke mate dat voor jou goed voelt.

Het aantal tickets hebben we gelimiteerd zodat we jou alle ruimte kunnen geven om je te laten informeren en inspireren. Op een rustige en ontspannen manier. De capaciteit voor workshops is beperkt tot 30p/sessie. Voor de lezingen die doorgaan op de hartverwarmende plek zijn er 100 zitjes beschikbaar, voor de lezingen op de troostende plek 30. Ceremoniën die doorgaan op de verrijkende plek kunnen 40 personen (bos) en 30 personen (boot) ontvangen. Alle activiteiten zijn vrijblijvend en zonder voorinschrijving.

Het volledige programma vind je op onze website.

Dranken, versnaperingen en boeken zullen enkel met Bancontact kunnen worden betaald.

Een aantal standhouders bieden eveneens deze mogelijkheid aan.

Op sommige standen is het enkel mogelijk via Payconic en cash. We adviseren om beide betalingsmogelijkheden te voorzien om in alle vrijheid de aankopen te kunnen doen die jij wenst. Uiteraard blijven onze standhouders ook na de beurs bereikbaar. Jullie staan vrij om hierover onderling afspraken te maken.

Er kan op nabijgelegen terreinen worden geparkeerd, niet op het domein zelf.
Volg hiervoor de richtlijnen van onze parking hosts ter plaatse.